Fête de la Chasse 2017


30ste Jachtfeest van Bouillon

Deze 30ste editie van het jachtfeest van Bouillon zal niet ongezien voorbij gaan. Elk jaar trekt deze manifestatie een pak mensen naar Bouillon. Niet alleen jagers, drijvers, maar ook gepassioneerden en toeristen. Sommigen komen van ver voor de folklore, de sfeer, de gastronomie en de aankoop van wildproducten.

Langs de Boulevard Heynen en Grand'Rue vindt op zaterdag 11 en zondag 12 november de grote jachtmarkt plaats vanaf 10 uur. Er is voor ieder wat wils. Bier, wijn, streekproducten, confituren en wildproducten: gesneden, ongesneden of klaargemaakt als paté, vleeswaren etc..

Voor degenen die geen zin hebben om te proeven, is het het moment om de wintergarderobe te veranderen of om cadeautjes te kopen.

Zaterdag 11 november zal het feest met zijn jachtmarkt een extra feesttintje krijgen door de aanwezigheid van de jachthoornblazers les Trompes du Duché du Limbourg. Rond 10 uur ook de 11/11 begint de patriottische mis met hun serenade. Deze vindt plaats in de kerk van Bouillon.
Op vrijdag ook een folkloristische optocht vertrekt om 14h30 vanaf het bastion “du Dauphin” richting kerk. Daar zullen zowel kleine als grote dieren opgewacht worden op het kerkplein voor de zegening om 15 uur

De 2 dagen zal er in de feesttent van alles zijn om u op te warmen. U kunt luisteren naar de muziekgroep Dixie Boys Band op zaterdag 11/11 en de groep Amuz'band op zondag 12/11 of eenvoudigweg een warm wijntje of een beker heerlijke hete soep drinken.

Bent u gepassioneerd of gewoon nieuwsgierig, in beide gevallen zal u een prachtige dag doorbrengen in het ritme van de Ardennen aan de voet van het onverwoestbare kasteel.

Toegang gratis!

INFOS:
Tél: 061-466257
Mail: info@bouillon-initiative.be
bouillon initiative par dbcreation dbcreation studio graphique